Onze wijngaard
Omhoog Wijngaard Onze wijnen Onze druiven Seizoen 2018 Voorgaande jaren

 

 

Contact:

Zuidendijk 324 

3329 LD Dordrecht

 

06-51829785

informatie over wijnverkoop bestelling@bilderhof.nl

algemene informatie wilco@bilderhof.nl

 

 


Grotere kaart weergeven

 

Ons huis met wijngaard ligt op het Eiland van Dordrecht in het buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en de rand van de Biesbosch in.

Het is gelegen aan de Zuidendijk met de wijngaard, de naam zegt het al, gericht op het zuiden.

Vanwege de ligging tegen de dijk zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en vangen op deze wijze de gehele dag zon.

Nabij gelegen is de Bilder van oudsher een afwateringssloot om de oude polders droog te houden. Deze watert af in het Wantij. Ernaast gelegen is de Bildersteeg, vandaar dat gekozen is voor de naam van het wijngoed, namelijk Bilderhof.

Het huis zelf stamt uit het einde van de negentiende eeuw, oorspronkelijk als pachtershuis voor werklieden op de omliggende boerderijen. De omliggende landerijen en het huis zijn lange tijd eigendom geweest van de barones Van Boetzelaer van Dubbeldam. Op dit moment worden deze landerijen omgevormd tot een luxe woonwijk met een park met waterpartijen.

De grote rivieren om het eiland heen hebben een getemperde werking op het klimaat. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep in de nabijheid zorgen ervoor dat door de temperatuur van het rivierwater vooral in het voorjaar de vorst gematigd is in vergelijking met streken die verder in het binnenland gelegen zijn.

Door deze rivieren en door de werking van het water door de jaren heen bestaat de bodem uit klei. Door middel van druiven geŽnt op de juiste onderstam te kiezen kunnen ook hier wijnranken groeien.